Voľné pracovné miesta

Navigácia

Navigácia

  • Dovidenia apríl

    Povedzte aj vy "dovidenia" bláznivému mesiacu apríl. Najlepšie tým, že dňa 30.4.2024 (utorok) prídeš do školy bláznivo oblečený. Fantázii sa medze nekladú. 

  • Ocenenie športovcov

    Primátor mesta Vysoké Tatry Jozef Štefaňák ocenil talentovaných mladých športovcov a ich trénerov, ktorí dosiahli mimoriadne výsledky v skialpinizme, behu na lyžiach, snowboardingu, sánkovaní a alpskom lyžovaní v sezóne 2023/2024. ❄️
    ❄️Z našej školy bolo ocenených 11 žiakov. Všetkým blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

  • Deň Zeme

    Dňa 19. apríla 2024 sme na našej škole oslavovali špeciálny deň Zeme s radom podujatí zameraných na environmentálnu udržateľnosť. Žiaci prvých a druhých ročníkov aktívne prispievali k ochrane životného prostredia vytváraním semiačkových bômb, ktoré následne zasiali do pôdy. Tretí až deviaty ročník sa zameral na reflexiu svojich ekologických stôp a zaznamenali aktivity, ktorými prispievajú k ochrane planéty, ako aj aktivity, ktoré naopak škodia životnému prostrediu. Triedy 5.A a 9.A sa podieľali na tvorbe dvoch nádherných modelov planét, ktoré symbolizujú našu starostlivosť o náš domov, Zem. Tieto aktivity nás učia o dôležitosti ochrany životného prostredia a povzbudzujú nás k jednotnému úsiliu o lepšiu budúcnosť pre našu planétu.

    Okrem týchto aktivít sme boli veľmi prekvapení, koľko odpadu ľudia vyhadzujú von v okolí našej školy. Preto sme sa rozhodli zapojiť do zberu odpadu v našom okolí. Žiacii a učitelia spoločne zbierali odpad, čím sme výrazne prispevali k čistšiemu a zdravšiemu životnému prostrediu. Tento zber odpadu nám pripomenul dôležitosť zodpovedného nakladania s odpadom a povzbudil nás k tomu, aby sme sa o naše okolie starali nielen počas špeciálnych udalostí, ale pravidelne a každý deň.

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Olympijský odznak všestrannosti

    Včera sa na Strednej športovej škole konalo krajské kolo súťaže Olympijský odznak všestrannosti. Naše deti si zmerali svoje sily a športové výkony s konkurenciou z celého Prešovského kraja. Súťažilo sa v disciplínach prekážková dráha, sed-ľah, skok do diaľky z miesta, člnkový beh a preskoky cez švihadlo. V celkovom hodnotení sa naši žiaci umiestnili na 20. mieste. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu. 

  • Zneužívanie moci

    Dnes, 17.4., sa v našej škole konalo výchovné podujatie, ktorého dominantnou
    témou bola šikana a s ňou spojené zneužívanie moci. Výchovný koncert spojený
    s poučnou prednáškou si pre našich žiakov pripravila umelecká agentúra Špecial
    ART z Nitry. Pretvárka, lož, faloš, autoreaktívna šikana – to sú pojmy, ktoré na
    dnešnom podujatí rezonovali. Naši žiaci boli pozornými poslucháčmi a s umelcami
    aktívne spolupracovali. Záverečná krátka diskotéka bola skvelým zakončením
    vskutku vydareného podujatia.

  • Turistická vychádzka

    Dňa 13.4.2024 trasa Turistického krúžku viedla do Tatranskej Kotliny. Deti navštívili Beliansku jaskyňu a veľmi sa im tam páčilo. 

  • Plavecký výcvik žiakov 3.ročníka


    Tento týždeň sa začal našim tretiakom základný plavecký výcvik. V príjemnom prostredí hotela Titris sa učia novým plaveckým zručnostiam. Popri plávaniu si po svedomite odvedenej práci užijú aj zaslúženú zábavu vo vode.

  • Zápis do 1. ročníka 

    10.4.2024 sa uskutočnil zápis  detí do 1. ročníka. O vzdelávanie v našej škole prejavilo záujem 25 detí. Zapísali sme 12 chlapcov a 13 dievčat. Svoju šikovnosť ukázali v kreslení, počítaní, spievaní, recitovaní.
    Na budúcich prváčikov sa tešíme v školskom roku 2024/2025.

    Prikladáme aj krátku reportáž Školskej TV.

  • Beseda so slovenským spisovateľom Antonom Balážom v Tatranskej galérii

    Naši deviataci sa dnes v rámci hodiny slovenského jazyka zúčastnili besedy s popredným slovenským
    spisovateľom, scenáristom, publicistom a autorom rozhlasových hier Antonom Balážom. Beseda sa
    konala v priestoroch Tatranskej galérie v Poprade. Aj účasťou žiakov na besedách tohto typu sa naša
    základná škola snaží motivovať svojich žiakov k čítaniu kvalitnej slovenskej literatúry.

  • Úspech na recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín

     

    Dnes, 8.4., sa v Podtatranskej knižnici v Poprade uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovali tri žiačky, ktoré postúpili z obvodného kola, a to – Zoja Rusnáková (4.A), Grétka Bortolini a Karolína Galschneiderová, obe z 5.A. Vo veľmi silnej konkurencii, celkovo 70 recitátorov, si Grétka Bortolini vo svojej kategórii vybojovala krásne druhé miesto! Aj keď z okresného kola postupuje len víťaz danej kategórie, umiestnenie nás veľmi potešilo a už teraz sa tešíme na ďalšie recitačné zápolenie!

  • Okresné kolo geografickej olympiády


    V marci sa v Poprade uskutočnilo Okresné kolo geografickej olympiády, na ktorej nás reprezentovalo 5 žiakov. Najlepší výsledok – 3. miesto dosiahol Emil Karkošiak. Úspešní riešitelia boli aj Sára Chovancová, Boris Boron a Samuel Hudák.

  • 3. 4. 2024

    Aktualizovali sme modul Školský klub detí

  • Návšteva ŠKD v ÚĽUV

    Detí zo školskeho klubu navštívili ÚĽUV ,kde si boli pozrieť výrobu Veľkonočných kraslíc za prítomnosti  televízie 😊

  • Prajeme krásnu a veselú Veľkú noc!

     Vážení rodičia, milí žiaci, priatelia školy,

     kolektív ZŠ Tatranská Lomnica Vám želá krásnu a požehnanú Veľkú noc.

    PaedDr. Lucia Baloghová, riaditeľka školy

  • Veľkonočný jarmok

    Dnes, tak ako každý rok, sa konal tradičný Veľkonočný jarmok žiakov našej školy.

    Žiaci predávali vlastnoručné výrobky, ozdoby, dobroty a všeličo iné. 

    Tešíme sa na Vás najbližšie na Vianočnom jarmoku. 

  • Európsky týždeň financií

    V týždni od 18. – 24. 3. 2024 prebieha iniciatíva Európskej bankovej federácie, ktorej cieľom je podporiť finančné vzdelávanie mladých ľudí. Aj Slovensko sa do tejto výzvy zapojilo a ponúklo žiakom vo veku 13 – 15 rokov účasť v národnom finále Európskeho kvízu o peniazoch. Táto iniciatíva zarezonovala aj v mysliach učiteľov a žiakov našej školy a do online súťaženia formou kvízu Kahoot sme prihlásili 5 tímov – zo 7.A, 7.B, 8.A, 9.A. Boli sme veľmi povzbudení ich vedomosťami i hráčskymi zručnosťami a s napätím sme sledovali ich umiestnenie po každom kole. V konkurencii takmer 500 tímov nás najlepšie reprezentovali žiaci 8. A, ktorí ešte pred poslednou otázkou boli na vynikajúcom druhom mieste, napokon skončili ako sedemnásti. Potešil nás aj tím zo 7.A, ktorý bol v istom okamihu súťaže jedenásty, v konečnom poradí skončil ako 72. Obohatení skúsenosťou už teraz poznáme stratégiu, s akou sa pustíme do súťaženia o rok!

  • Deň otvorených dverí

    21. marca 2023 sme mali vzácnu návštevu. Navštívili nás predškoláci z Tatranskej Lomnice, TatranskejKotliny, Nového Smokovca, Vyšných Hágov, Starej Lesnej, Veľkej Lomnice a zo Ždiaru. Mnohých okrem pani učiteliek sprevádzali aj rodičia. Zoznámili sa s priestormi našej školy a deti 1. stupňa si pre nich pripravili niekoľko pekných aktivít. S prvákmi si vyrobili záložku do knihy a zacvičili si s nimi v telocvični. Druháciim prečítali rozprávku a vyfarbovali si s nimi omaľovánku. Tretiaci ich preverili z matematiky.V priestoroch školy ich sprevádzali žiaci zo štvrtej triedy. Na záver ich pohostili pani kuchárky v školskej jedálni. Pripravili im malú ochutnávku desiat. Predškoláci si okrem pekných zážitkov odniesli domov aj malý darček a sladkú odmenu.

     

  • Hodina deťom

    Tak ako aj po minulé roky, aj teraz sme sa zúčastnili verejnej zbierky Hodina deťom, ktorá tento rok prebiehala už 25. krát.

    Naše ôsmačky Kika, Emka, Paulínka, Nikola a Saška zbierali na našej škole, ako aj v uliciach Tatranskej Lomnice. 

    Spolu sa vyzbieralo krásnych 263,50 eur, ktoré poputujú na dobrú vec.

    Všetkým z Vás, ktorí ste prispeli, veľmi pekne ĎAKUJEME!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Tatranská Lomnica 14123, Vysoké Tatry
    Tatranská Lomnica 14123, 05960 Tatranská Lomnica
  • +421 911 866 923

Fotogaléria

Kontakt

Meno školy: Základná škola, Tatranská Lomnica 14123, Vysoké Tatry
Email školy: zstatrlomnica@gmail.com
Telefón: +421 911 866 923
Adresa školy: Tatranská Lomnica 14123, 05960 Tatranská Lomnica
Slovakia
Kontakt: ekonóm: 052 4467 227
riaditeľ: 0911 866 923
výchovný poradca: 0918 735 707
školská jedáleň: 052 4467 836