Voľné pracovné miesta

Navigácia

Navigácia

  • Noc múzeí v Múzeu TANAPu

  • Medzníky druhej svetovej vojny

    V piatok 17. mája 2024 sa trojčlenné družstvo našich deviatakov zúčastnilo finále oblastného kola 16. ročníka dejepisnej súťaže Medzníky druhej svetovej vojny, ktorá je určená pre žiakov deviateho ročníka. ťaž sa konala v reprezentačných priestoroch Kežmarského hradu. Družstvo súťažilo v zložení: Maroš Jakubík, Kristína Ďuricová a Natália Kováčová. Cieľom tejto súťaže je predovšetkým podnecovať žiakov k samostatnému kritickému mysleniu a spájaniu súvislostí v oblasti moderných svetových, slovenských a regionálnych dejín. Hoci sme sa v obrovskej konkurencii štrnástich družstiev neumiestnili v prvej trojke, získali sme mimoriadne cenné skúsenosti, nakoľko sa tejto súťaže naša škola zúčastnila prvý raz. Žiakom sa mimoriadne páčila a už teraz sa tešíme na budúci ročník!

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Netradičná oslava Dňa matiek

    Tento rok sme oslavu Dňa matiek poňali trochu netradične. Pre mamičky sme si pripravili poobedie plné aktivít, ktoré mohli príjemne stráviť v spoločnosti svojej ratolesti. Hneď pri vstupe do školy mamky dostali SRDIEČKO s osobným venovaním od svojho dieťaťa. Nasledovala krásna FOTOSTENA s možnosťou odfotiť sa a GALÉRIA s portrétmi všetkých mamičiek našich žiakov. V DARČEKOVE mamky dostali náramok a spoločne tvorili Strom lásky. Po TANČIARNI si mamky dopriali oddych pri kávičke a pohostení v našej ČAJOVNI. V SALÓNE KRÁSY mali možnosť skrášliť sa, či dopriať si masáž.

    Milé mamičky, veríme, že sa vám toto popoludnie páčilo a užili ste si ho naplno. Lebo VY si to zaslúžite!

     

  • Nordic walking u tretiakov

    Tretiaci dnes zažili netradičnú hodinu telesnej výchovy pod vedením inštruktora p. Michala Šerfela v spolupráci so Slovenskou asociáciou Nordic Walkingu. Naučili sa základy nordic walkingu, ako je správne držanie tela, nastavenie palíc a chôdzu.

  • BOTANIKIÁDA

    Dňa 15. mája 2024 sa žiaci z viacerých základných škôl zúčastnili biologickej súťaže BOTANIKIÁDA, ktorá sa konala v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach. Táto súťaž, zameraná na prehlbovanie poznatkov o rastlinách a ich ekosystémoch, prilákala desiatky mladých nadšencov prírodných vied.
     
    Súťažiaci ukázali svoje vedomosti v rôznych disciplínach, ako napríklad určovanie rastlín, ich anatomické a morfologické znaky, a ekologické témy. Okrem teoretických úloh si žiaci mohli vyskúšať aj praktické úlohy priamo v botanickej záhrade, čo prinieslo nielen výzvu, ale aj množstvo zábavy a praktických skúseností.
     
    BOTANIKIÁDA nie je len o súťažení. Poskytuje tiež jedinečnú príležitosť na stretnutie s odborníkmi z oblasti botaniky a ekológie.

  • Tatranská bežecká juniorská séria

    sobotu 18.5. sa uskutoční druhé kolo Tatranskej bežeckej série. Bližšie informácie a propozície nájdete na stránke Pretekaj SK

    Účasť je bezplatná. Podmienkou je on-line prihlásenie. Rodičia prihlasujú svoje deti cez registračný formulár Pretekaj SK

  • Vychádza nový Lomničan

    Milí žiaci, 

    zajtra 16.5.2024, vychádza nové číslo školského časopisu Lomničan. 24 farebných strán je plných zaujímavého obsahu. Okrem iného v novom čísle nájdete:

    Reportáže z činnosti školy, krásne odkazy žiakov ku dňu matiek, literárnu tvorbu žiakov, veľkú dvojstranu o oslavách 65. výročia našej školy a mnoho ďalšieho.

    Zajtra vychádzame v náklade 30 kusov, v prípade záujmu bude budúci týždeň (20. - 24.5.) dotlač.

    Cena časopisu je 2,- eurá.

     

  • Želáme krásny Deň matiek

    Milé mamičky, 

    v mene všetkých žiakov našej školy, Vám želáme prekrásny Deň matiek.

    Pripájame aj videopozdrav od druhákov. 

  • Športové okienko

    Dňa 10.5. sa dievčatá našej školy zúčastnili Obvodného kola vo florbale. Stretli sa s družstvami so ZŠ Francisciho a ZŠ Dostojevského Poprad s nasledovnými výsledkami:

    Tatranská Lomnica - Francisciho PP  3 : 1

    Tatranská Lomnica  - Dostojevského PP  1 : 4

    Všetky naše góly vsietila Simona Drábová. Naše dievčatá skončili na 2. mieste v skupine a ďalej nepostúpili. Nakoľko družstvo našej školy bolo najmladšie, je veľkým prísľubom do budúcich rokov. 

  • Plavecký výcvik

    Vo štvrtok sme ukončili plavecký výcvik žiakov 3. ročníka. Prvoradým cieľom plaveckého výcviku bolo odstránenie strachu z vodného prostredia a tiež uvedomenie si zdravotného významu plávania. 

    Okrem toho sa naši žiaci počas piatich týždňov naučili plávať rôznymi plaveckými štýlmi: kraul, prsia a znak, naučili sa potápať, skákať do vody a naučili sa aj základy vodného póla. Okrem toho si vo vode užili kopec zábavy. Za vynikajúce podmienky a ochotu ďakujeme Hotelu Sorea Titris v Tatranskej Lomnici. 

  • Netradičný Deň matiek

    Milé mamičky,

    pozývame Vás 16.5.2024 (štvrtok) od 15:00 do 16:30 na netradičnú oslavu "Dňa matiek" v našej škole. 

    Tešíme sa na Vás!

  • Oznam

    Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že bicykle a kolobežky, ktoré boli pred školou sme odložili do budovy. Žiaci si ich môžu vyzdvihnúť vo štvrtok.

  • Triedne schôdze ZRPŠ

    Vážení rodičia,

    pozývame Vás na triedne schôdze ZRPŠ, ktoré sa uskutočnia 9.5.2024 (štvrtok) od 15:30 do 17:00.

    Tešíme sa na vašu účasť. 

  • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

    Riaditeľka Základnej školy, Tatranská Lomnica 14123, 059 60 Vysoké Tatry týmto oznamuje, že  v zmysle § 150 ods.5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní udeľuje žiakom školy  dňa 13.5. – 14.05.2024 z organizačných dôvodov riaditeľské voľno.

    Žiaci budú zo stravy odhlásení automaticky.

  • Športové podujatia organizované mestom Vysoké Tatry

    Radi by sme Vás informovali o športových podujatiach, ktoré pripravuje mesto Vysoké Tatry pre deti a mládež  v spolupráci so športovými klubmi a OOCR na leto 2024.

    Už v sobotu 4.5. odštartuje v Starom Smokovci prvé kolo Tatranskej juniorskej bežeckej série, ktorá bude tento rok pozostávať zo 7. kôl. Informácie

    a propozície nájdete na Tejto stránke

    Registrácia na prvé kolo je už spustená, účasť pre deti je bezplatná, podmienkou je on-line prihlásenie. Rodičia prihlasujú svoje deti individuálne cez registračný systém  najneskôr do piatku 3.5. 2024.

    Ako novinka bude pre deti a mládež pripravená bodovaná súťaž o Pohár všestrannosti, pozostávajúci zo 4 kôl a rôznych disciplín.

    Informácie k tomuto podujatiu nájdete na tejto stránke

    Účasť na spomínaných podujatiach je aj tento rok bezplatná.

    Ďakujeme a tešíme sa na spoluprácu.

     

     

  • Deň tanca s Oldschool brothers

    Dnes nás pri príležitosti "Medzinárodného dňa tanca" (ktorý sa oslavuje 29. apríla pravidelne už od roku 1982), navštívila tanečná skupina "Oldschool brothers" ktorá sa venuje štýlu breakdance a hip-hop.

    Okrem parádnej choreografie nás aj naučili tanec, alebo sme si dali tanečný súboj - dance battle.

    Bonusové videá na našom Instagrame a Facebooku. 

  • Letný tábor SCVČ

    Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že letný tábor pre deti od 6 do 11 rokov sa bude organizovať od 1.7. do 31.7.2024 v čase od 7.30 h do 15.30 h. Prihlasovanie bude spustené na edupage. Prihlášku v písomnej forme (potrebné vypísať a doručiť) nájdete V tomto odkaze na stránke SCVČ

    Alebo aj v prílohe tu Letny_tabor_-_prihlaska.docx

  • Športové okienko

    V tomto týždni nás reprezentovali starší chlapci v obvodnom kole vo florbale, kde sa stretli s nasledovnými súpermi. ZŠ Jarná Poprad, ZŠ Mládeže Poprad a Gymnázium Dominika Tatarku Poprad s nasledovnými výsledkami.

    Tatranská Lomnica – ZŠ Jarná 0 : 1, 

    Tatranská Lomnica – ZŠ Mládeže 1 : 1 a 

    Tatranská Lomnica – GDT Poprad 4 : 1.  

    Chlapci podali veľmi dobrý výkon. Nakoniec skončili na 3. mieste.

    Ďalšia športová udalosť pre našich žiakov bolo obvodné kolo mladších žiakov vo futbale Mc Donalds Cup, ktorého organizátormi  bola naša škola. Súperom nám boli žiaci zo Ždiaru a z Veľkého Slavkova s nasledovnými výsledkami. 

    Tatranská Lomnica – ZŠ Ždiar 5 : 7,

    Tatranská Lomnica – Veľký Slavkov 17 : 3.

    Naši žiaci skončili na 2. mieste. Za zmienku stojí strelecký výkon Sebastiána Veselého, ktorý nastrieľal  súperovým brankárom v prvom zápase 3 a v druhom zápase 15 gólov.

  • Dovidenia apríl

    Povedzte aj vy "dovidenia" bláznivému mesiacu apríl. Najlepšie tým, že dňa 30.4.2024 (utorok) prídeš do školy bláznivo oblečený. Fantázii sa medze nekladú. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Tatranská Lomnica 14123, Vysoké Tatry
    Tatranská Lomnica 14123, 05960 Tatranská Lomnica
  • +421 911 866 923

Fotogaléria

Kontakt

Meno školy: Základná škola, Tatranská Lomnica 14123, Vysoké Tatry
Email školy: zstatrlomnica@gmail.com
Telefón: +421 911 866 923
Adresa školy: Tatranská Lomnica 14123, 05960 Tatranská Lomnica
Slovakia
Kontakt: ekonóm: 052 4467 227
riaditeľ: 0911 866 923
výchovný poradca: 0918 735 707
školská jedáleň: 052 4467 836